Staat uw vraag er niet tussen? Geen probleem.

Veelgestelde vragen

Over Spanplafonds gaan er heel wat vragen te ronde. Om het overzicht te bewaren, hebben wij voor u de belangrijkste vragen op een rij gezet. Deze vragen gaan over spanplafonds en de plaatsing, het onderhoud en de benodigde reparaties daarvan.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een vals plafond. Het is als het ware een elastisch plafond over u bestaande plafond. Het plafond oogt als een echte plafond vanwege de hoogwaardige materialen. Een kunstdoek wordt op maat gemaakt en onder hoge warmte strak opgespannen.

Is het erg als mijn plafond krom en gescheurd is?

Ook al is uw huidige plafond krom en zit deze vol barsten en scheuren, dat maakt niks uit voor Plameco. Plameco heeft kaarsrechte plafonds die strak worden gespannen aan de muur. Doordat dit plafond elastisch is, zal deze niet snel scheuren.

Kunnen spanplafonds geplaatst worden voor een schuine wand of plafond?

Het grote voordeel van spanplafonds is dat deze passen op bijna elk plafond. Ook al is deze krom, schuin of gescheurd. Dus, indien u een schuine wand of een schuin plafond heeft, vormt dat voor ons geen enkel probleem. Plameco monteert op elk plafondtype een plafond binnen één werkdag.

Neemt een spanplafond veel ruimte in? Ik heb namelijk geen hoge kamer.

Onze vakspecialisten hebben weinig constructieruimte nodig. 3,5 centimeter constructieruimte is meer dan voldoende! Uiteraard kan er meer ruimte gebruikt worden, indien u een verlaagd plafond wenst.

Hoe lang duurt het installeren van een Plameco Spanplafond?

U krijgt een blijvend strak plafond in slechts één dag. De vakmensen van Plameco beginnen in de vroege uren. Eind van de middag heeft u een nieuw kaarsrecht plafond. Echter gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit!

Is een spanplafond veilig als er brand uitbreekt?

Mocht uw huis in de brand gaan, is het een (schrale) troost dat de spanplafonds brandveilig zijn. Dit houdt in dat het materiaal van het plafond niet smelt, maar verpulvert.

Hoe voorkom ik galmende en weerkaatsende geluiden op de plafonds?

Bij Plameco bieden wij de ideale oplossing. Wij bieden u het akoestische plafond. Deze plafonds reduceren galmende geluiden.

Ik wil graag een ander soort plafond en geen standaardplafond van wit.

Plameco biedt plafonds in diverse kleuren die u naar eigen wens kunt aanpassen. Daardoor past het plafond perfect bij het kleurenpatroon van de rest van de ruimte.

Ik wil een klassiek plafond met een mooie afwerking. Kan dat?

Ja. Plameco brengt zelf de sierlijsten aan. U heeft de keus uit een breed aanbod aan verschillende materialen en uitvoeringen. Deze lijsten kunt u spuiten in elke gewenste kleur.

Ik wil inbouwspots in het spanplafond, kan dat?

Plameco past de verlichting aan op de wensen van de klant. Vanuit één aansluiting kunnen wij een verdeling over meerdere groepen maken. Zo zorgen wij ervoor dat de inbouwspots drie afzonderlijke groepen vormen. U kunt daardoor de lampen apart aan en uitzetten en dimmen.

Kunnen onze hanglampen ook teruggeplaatst worden?

Plameco levert zelf geen hanglampen. Echter hangen onze monteurs de hanglampen met alle plezier terug aan uw plafond.

Wat gebeurt er met mijn geluidsboxen?

Geluidsboxen kunt u op drie verschillende manieren plaatsen. U kunt ervoor kiezen om de geluidsboxen achter het plafond te laten plaatsen. Deze optie wordt vaak toegepast in badkamers, zodat de geluidsboxen onzichtbaar zijn. Echter kunt u er ook voor kiezen om de boxen door het plafond op te laten nemen. Dan worden kleine speakers in de hoeken van het plafond aangebracht.

Een derde mogelijkheid is om de geluidsboxen onder het plafond te plaatsen. De geluidsdraden worden dan weggewerkt en onzichtbaar gemaakt achter het plafond.

Kunnen jullie de rails van mijn gordijnen weggewerken in het spanplafond?

Ja, dat kunnen wij zeker. Het wegwerken van de rails van uw gordijnen vormt geen enkel probleem. Wij monteren een koof en plaatsen uw gordijnrails in deze gordijnkoof.

Is het mogelijk om mijn plafond te verlagen?

Het verlagen van het plafond is geen probleem. Er is minimaal 3,5 centimeter constructieruimte nodig. Deze ruimte mag oplopen tot enkele meters.

Staat uw vraag er niet tussen? Geen probleem.
Bel gerust:  055-2032123

Kan een schilderijrail geïntegreerd in het spanplafond worden?

Voor het integreren van het schilderij zijn er diverse oplossingen. De oplossing hangt af van uw wensen betreft de randafwerking. U kunt kiezen uit een zichtbare, half zichtbare of onzichtbare bevestiging.

Kan een luchtverwarming of een afzuigkap geïntegreerd worden?

Een luchtverwarming of afzuigkap integreren in het keuken plafond is goed mogelijk.

Kunnen spanplafond in vochtige ruimtes gemonteerd worden, denk hierbij aan een badkamer?

Het Plameco plafond is bestand tegen vocht, nattigheid en stoom. Dit maakt de plafonds van Plameco een geschikte optie in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

Moet ik me nog voorbereiden als het plafond geplaatst wordt?

Van tevoren hoeft u niks te doen. De ruimte hoeft niet ontruimd te worden en de grote meubels mogen er gewoon blijven staan.

Wie komen de plafonds installeren? Zijn dat uw eigen mensen of onderaannemers?

Plameco is een organisatie bestaande uit specialisten, professionals en vak monteurs. We hebben niet alleen veel kennis in huis, maar ook een hoop ervaring.

Moet ik een elektricien laten komen voor de elektra?

Nee, dat hoeft niet per se. Voor de elektra-centraaldozen maken wij zelf een onzichtbare voorziening. De bedrading van al uw elektra toveren wij onzichtbaar, doordat we alle bedrading achter het plafond wegwerken.

Moet ik een spanplafond reinigen?

Ja. Een spanplafond reinigen is soms nodig, maar zeer sporadisch. Hoewel dit uiteraard per situatie anders is. Als u rookt vraagt een plafond meer onderhoud.

Hoe moet ik een spanplafond reinigen / schoonmaken?

Een vals plafond van kunststof is met groot gemak te onderhouden. Dit komt doordat de doeken wasbaar zijn. Het plafond maakt u schoon met een papieren of stoffen doek. Maak deze doek met water nat en doe er een beetje schoonmaakmiddel op. Maak met de vochtige schoonmaakdoek uiterst voorzichtig de doek schoon. U wilt immers geen scheuren in uw plafond.

Waar moet ik extra goed opletten bij het schoonmaken van het plafond?

Dingen om extra op te letten bij het schoonmaken van Plameco spanplafonds zijn als volgt:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan bleek, chloor of ammoniak. Dit kan lelijke plekken geven in uw plafond.
  • Vermijd schurende producten. Denk hierbij aan een schuurspons, schuurborstel of staalwol. Scherpe voorwerpen kunnen scheuren geven in uw plafond.
  • Gebruikt nooit kokend water om uw plafond te reinigen. Dit kan ertoe leiden dat uw plafond grote beschadigingen toebrengt.
  • Vermijd mechanische apparatuur. Denk hierbij aan een stofzuiger of kruimeldief. Hiermee beschadigt u het plafond zeer snel.

Hoe haal ik het stof van spanplafonds af?

Indien er alleen stof op het plafond ligt, hoeft u niet aan de slag met schoonmaakmiddelen en doekjes. In dit geval is het schoonmaken van het plafond alleen met een plumeau, Swiffer of microvezel doekje voldoende.

Kan een plafond beschimmelen?

Het Plameco Plafond is vochtbestendig en algen, schimmel en bacterie werend. Een plafond van kunststof is porie dicht en hiermee goed bestand tegen kwade bacteriën. Daarom zijn spanplafonds perfect voor vochtige plekken, zoals de badkamer of de keuken.

Kan het plafond scheuren?

Een plafond van kunststof is ontzettend sterk. Toch is het altijd mogelijk dat er een scheurtje ontstaat, maar daar moet u wel uw best voor doen. Met elke vernieuwingen worden de spanplafonds sterker en beter.

Zijn spanplafonds altijd hetzelfde?

Nee, helemaal niet zelfs. Doordat de plafonds van kunststof zijn, heeft u zelfs de mogelijkheid om het plafond te laten bedrukken.

Ik rook. Heeft roken invloed op de spanplafonds?

Ja. Spanplafonds fungeren als een soort filter. Dit betekent dat de kleine roetdeeltjes worden opgevangen.

Kan ik zelf spanplafonds plaatsen?

Het plaatsen van spanplafonds kunt u het beste over laten aan onze vakmannen. De kans op scheuren is dan zeer gering. Het plaatsen van spanplafonds gebeurt onder hoge druk en warme lucht. Dit is een soms ietwat ingewikkeld en moeilijk proces voor een beginner.

Kan de verlichting aangepast worden nadat de spanplafonds zijn geplaatst?

Ja, dat kan. Echter is dit erg lastig en 100% garantie op een succesvolle aanpassing kunnen we niet geven.

Wat moet ik doen als het plafond loslaat?

Een spandoek kan door diverse gebeurtenissen loslaten. Uw spanplafond repareren doet Plameco graag voor u. Wacht niet te lang en neem snel contact met ons op.

Hoe komen er gaten en scheuren in spanplafonds?

Er zijn verschillende oorzaken toe te wijzen aan scheuren en gaten in het plafond. De meest voorkomende oorzaak is de installatie van de dakranden. Een andere veel voorkomende oorzaak zijn kinderen met scherp speelgoed, denk hierbij aan darten, pijlen of geweren die beschadigingen toebrengen aan het doek. Ook tijdens de oudejaarsviering wanneer de champagne open gepopt wordt, kan er schade aan het plafond gebracht worden. Het feestje is dan ook meteen over. Daarnaast kunnen kloven langs de naden ook problemen vormen.

Ik heb een scheur en gaatjes in mijn plafond. Moet ik mijn spanplafond repareren?

Een spandoek valt vaak niet te repareren. Indien iemand met een scherp voorwerp het plafond beschadigt is er maar één oplossing: het plafond laten vervangen. Plameco biedt een heel assortiment van diverse plafonds voor elke ruimte. Echter indien de scheur zich bevindt in de warme uitvoering van plafonds zijn er diverse externe bedrijven die u verder kunnen helpen.

Zorgt het plaatsen van spanplafonds voor rommel?

Plameco werkt uiterst punctueel en netjes. De plaatsing gebeurt niet alleen snel, maar ook droog. Er komt geen kap- of breekwerk om de hoek kijken. We laten uw huis na het monteren van het plafond in goede staat achter.

Ik heb spanplafonds, maar ga verbouwen. Wat nu?

Indien u muren en gevels gaat verplaatsen, raden wij u aan om met ons contact op te nemen. Wij kijken graag mee en zoeken mee naar een elegante oplossing.

Waarom zou ik door Plameco mijn spanplafonds laten monteren?

Plameco gaat voor kwaliteit, maar ook de kwantiteit wordt in de gaten gehouden. Binnen één dag brengen wij het plafond aan uw bestaande plafond. Daarnaast hoeft de desbetreffende ruimte niet te worden ontruimd. Grote meubels kunnen blijven staan. Plameco werkt altijd met het bestaande plafond. Het ‘valse’ plafond wordt aangebracht onder het bestaande plafond. Tevens wordt het verlichtingsplan afgestemd op uw wensen en behoeften.

Wat kosten de spanplafonds?

De Spanplafond prijzen van onze Plameco plafonds variëren. De prijs is namelijk geheel afhankelijk van uw wensen, behoeften en gestelde eisen. Wij houden graag zoveel mogelijk rekening met uw aandachtspunten. Voor het verkrijgen van een goede prijsindicatie, kost u dat alleen een kopje koffie.

verkoper plameco plafonds

055-2032123

Kunnen wij u helpen?

Voordelen

Prachtige afwerking in uw stijl
Binnen één dag klaar
Rust en reinheid

Technisch

Plameco Plafonds zijn spanplafonds: u krijgt een volkomen vlak en blijvend strak plafond door het spannen van een sterke, elastische kunststof. Het spannen gebeurt met behulp van klemprofielen, onder uw huidige plafond – dat dus gewoon kan blijven hangen. U heeft een nieuw plafond in slechts één dag!

Plafonds van Plameco zijn oerdegelijk en toch licht van gewicht. Dit is te danken aan het materiaal: een hoogwaardige kunststof, die volgens een beproefd procedé wordt vervaardigd. Het materiaal biedt optimale afweer tegen zowel droogte als vocht, warmte en kou. Het onderhoud blijft tot een minimum beperkt. Uiteraard voldoen Plameco Plafonds aan alle vereiste normen en eisen.

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 49 beoordelingen