Staat uw vraag er niet tussen? Geen probleem.

Veelgestelde vragen

Over Spanplafonds gaan er heel wat vragen te ronde. Om het overzicht te bewaren, hebben wij voor u de belangrijkste vragen op een rij gezet. Deze vragen gaan over spanplafonds en de plaatsing, het onderhoud en de benodigde reparaties daarvan.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een hoogwaardig kunststof plafond, dat onder het bestaande plafond wordt gespannen. Het plafond oogt als een echt plafond vanwege de hoogwaardige materialen, een spanplafond kan in het hoogglans of mat worden geleverd.

Is het erg als mijn plafond krom en gescheurd is?

Ook al is uw huidige plafond krom en zit deze vol barsten en scheuren, dat maakt niks uit voor onze plafonds. Wij zullen deze weg werken en u zult hier niks meer van terugzien.

Kunnen spanplafonds geplaatst worden op een schuin plafond onder het dakbeschot of op een wand?

Het grote voordeel van spanplafonds is dat deze passen op bijna elk plafond of wand. Ook loopt deze tot in de nok van een woning of in een ronding bij de haard. Dus, indien u een slechte wand of een schuin plafond heeft, vormt dat voor ons geen enkel probleem. Plameco monteert op elk plafondtype over het algemeen een plafond binnen één werkdag.

Wordt het plafond erg veel lager? Ik heb namelijk geen hoge kamer.

Onze vakspecialisten hebben weinig constructieruimte nodig. 35mm onder een houten plafond en 50mm onder een betonnen constructieruimte is meer dan voldoende! In deze ruimte kunnen wij dan onze verlichting en optioneel onze akoestische corrector inbouwen. Uiteraard kan er meer ruimte gebruikt worden, indien u een verlaagd plafond wenst.

Hoe lang duurt het installeren van een Plameco Spanplafond?

Over het algemeen monteren wij een plafond in 1 dag. Echter gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit!

Wij spreken van te voren een vaste prijs met uw af, mochten wij toch meer tijd nodig hebben voor het monteren omdat u bijvoorbeeld meerdere ruimtes heeft dan komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Is een spanplafond veilig als er brand uitbreekt?

Plameco spanplafonds voldoen aan de Europese brandveiligheidsclassificatie (EN13501-1) ‘B-s2, d0’ en mogen daarom zelfs in openbare ruimtes worden ingebouwd

Hoe voorkom ik galmende en weerkaatsende geluiden in onze woonkamer?

Als wij een nieuw plafond plaatsten kunnen wij een akoestische corrector tegen het oude plafond plaatsen. U krijgt dan een akoestisch plafond waardoor het geluid niet weerkaatst maar geabsorbeerd wordt. U kunt dit vergelijken met het plaatsen van een hoogpolig tapijt, de akoestiek zal prettig en aangenaam worden.

Ik wil graag een ander soort plafond en geen standaardplafond van wit.

Plameco biedt plafonds in diverse kleuren in het hooglans of mat die u naar eigen wens kunt aanpassen. Daardoor past het plafond perfect bij het kleurenpatroon van de rest van de ruimte. De trend voor 2018 zijn onze mat grijze plafonds, deze is verkrijgbaar in 10 soorten grijstinten.

Ik wil een klassiek plafond met een mooie afwerking. Kan dat?

Ja. Plameco brengt zelf de sierlijsten aan. U heeft de keus uit een breed aanbod aan aan hoogwaardige demontabele kunststof lijsten, waardoor u een mooi klassiek plafond krijgt.

Ik wil inbouwspots in het spanplafond, kan dat?

Plameco past de verlichting aan op de wensen van de klant. Vanuit één aansluiting kunnen wij een verdeling over meerdere groepen maken. Zo zorgen wij ervoor dat de inbouwspots drie afzonderlijke groepen vormen. U kunt daardoor de lampen apart aan en uitzetten en dimmen. Onze spots veranderen bij dimmen ook van kleur (2800K-2000K, warm wit naar nog warmer wit voor een gezellige zweer in de ruimte. Voor het inbouwen van deze spots hebben wij maar 50mm nodig!

Kunnen onze hanglampen ook teruggeplaatst worden?

Plameco levert zelf geen hanglampen. Echter hangen onze monteurs de hanglampen met alle plezier terug aan uw plafond, wij maken dan een voorbereiding onder het nieuwe plafond waar de lamp aan komt te hangen. U kunt zelf de plek bepalen, dus eindelijk verlost van die lelijke kabelgoten tegen het plafond.

Wat gebeurt er met mijn geluidsboxen?

Geluidsboxen kunt u op verschillende manieren plaatsen. U kunt ervoor kiezen om de geluidsboxen achter het plafond te laten plaatsen. Deze optie wordt vaak toegepast in badkamers, zodat de geluidsboxen onzichtbaar zijn. Echter kunt u er ook voor kiezen om de boxen door het plafond op te laten nemen. Dan worden speakers op de plek waar u wenst in het plafond aangebracht.

Kunnen jullie de rails van mijn gordijnen terugplaatsen tegen het nieuwe plafond?

Ja, dat kunnen wij zeker. Wij plaatsen dan een voorbereiding onder het plafond, de rails kunnen dan tegen het nieuwe plafond worden geplaatst. Wij schroeven deze door het plafond, de plafonds zullen hierdoor niet scheuren.

Ook kunnen wij de rails wegwerken achter een koof. U zult dan de plooi van het gordijn niet meer zien, dit geeft een heel mooi geheel.

Is het mogelijk om mijn plafond te verlagen?

Het verlagen van het plafond is geen probleem. Er is minimaal 35mm bij een houtconstructie en 50mm bij een beton constructie nodig. Deze ruimte mag oplopen tot enkele meters.

Staat uw vraag er niet tussen? Geen probleem.
Bel gerust:  055-2032123

Kan een schilderijrail geïntegreerd in het spanplafond worden?

Wij hebben verschillen profielen om de plafonds mee af te werken, in de meeste zit een schilderij ophangsysteem standaard (onzichtbaar) ingebouwd.

 

Kan een luchtverwarming of een afzuigkap geïntegreerd worden?

Een luchtverwarming of afzuigkap integreren in het keuken plafond is goed mogelijk.

Kunnen spanplafond in vochtige ruimtes gemonteerd worden, denk hierbij aan een badkamer?

Het Plameco plafond is bestand tegen vocht, nattigheid en stoom. Dit maakt de plafonds van Plameco een geschikte optie in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken.

Moet ik me nog voorbereiden als het plafond geplaatst wordt?

Van tevoren hoeft u niks bijna niks te doen. De ruimte hoeft niet ontruimd te worden en de grote meubels mogen er gewoon blijven staan. Wel is het handig om schilderijen en kleine spullen op bijvoorbeeld een dressoir even in een andere ruimte te zetten.

Wij hebben hiervoor onze eigen Plameco verhuisdozen waar u gratis gebruik van kunt maken.

Wie komen de plafonds installeren? Zijn dat uw eigen mensen of onderaannemers?

Plameco is een organisatie bestaande uit specialisten, professionals en vak monteurs. We hebben niet alleen veel kennis in huis, maar ook een hoop ervaring.

Moet ik een elektricien laten komen voor de elektra?

Nee, voor het plaatsen van onze spotverlichting maken wij gebruik van uw huidige schakelpunten, mocht u meer schakelbare groepen willen dan plaatsten wij hiervoor zenders en ontvangers.

Moet ik een spanplafond reinigen?

Ja. Een spanplafond reinigen is soms nodig, maar zeer sporadisch. Hoewel dit uiteraard per situatie anders is. Als u rookt vraagt een plafond meer onderhoud.

Hoe moet ik een spanplafond reinigen / schoonmaken?

Wij hebben hiervoor speciale schoonmaak sets beschikbaar.

Waar moet ik extra goed opletten bij het schoonmaken van het plafond?

Dingen om extra op te letten bij het schoonmaken van Plameco spanplafonds zijn als volgt:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan bleek, chloor of ammoniak. Dit kan lelijke plekken geven in uw plafond.
  • Vermijd schurende producten. Denk hierbij aan een schuurspons, schuurborstel of staalwol.

Hoe haal ik het stof van spanplafonds af?

Indien er alleen stof op het plafond ligt, hoeft u niet aan de slag met schoonmaakmiddelen en doekjes. In dit geval is het schoonmaken van het plafond alleen met een plumeau, Swiffer of microvezel doekje voldoende.

Kan een plafond beschimmelen?

Het Plameco Plafond is vochtbestendig en algen, schimmel en bacterie werend. Een plafond van kunststof is porie dicht en hiermee goed bestand tegen kwade bacteriën. Daarom zijn spanplafonds perfect voor vochtige plekken, zoals de badkamer of de keuken.

Kan het plafond scheuren?

Een plafond van kunststof is ontzettend sterk. Toch is het altijd mogelijk dat er een scheurtje ontstaat, maar daar moet u wel uw best voor doen. Met elke vernieuwingen worden de spanplafonds sterker en beter.

Zijn spanplafonds altijd hetzelfde?

Nee, onze plafonds zijn er in verschillende soorten zoals matte, hoogglans, lichtdoorlatende, bedrukte, gladde en plafonds van geweven materialen met verschillende topcoatings.

Ik rook. Heeft roken invloed op de spanplafonds?

Ja, nicotine laat altijd zijn sporen achter ook op onze plafonds. De plafonds hebben daardoor meer aandacht en onderhoud nodig.

Kan ik zelf spanplafonds plaatsen?

U kunt het proberen maar voor het plaatsen van een mooi en strak plafond is jarenlange ervaring en kennis nodig.

Kan de verlichting aangepast worden nadat de spanplafonds zijn geplaatst?

Ja, dat kan. Echter is dit erg lastig en 100% garantie op een succesvolle aanpassing kunnen we niet geven.

Wat moet ik doen als het plafond loslaat?

Normaal gesproken komt een plafond niet los of er moet een externe oorzaak zijn zoals lekkage of stormschade. Het beste kunt u dan contact opnemen en dan kijken wij naar een passende oplossing.

Hoe komen er gaten en scheuren in spanplafonds?

De geweven plafonds zijn zeer sterk en hier komen bijna nooit scheuren in of er moet is heel scherps zoals een schaar of mes tegenaan komen. De Pvc plafonds zijn wat gevoeliger voor scherpe voorwerpen maar gelukkig komen we scheuren en gaten niet vaak tegen in onze plafonds.

Ik heb een scheur en gaatjes in mijn plafond. Moet ik mijn spanplafond repareren?

Een spandoek valt vaak niet te repareren. Indien iemand met een scherp voorwerp het plafond beschadigt is er maar één oplossing: het plafond laten vervangen. Plameco biedt een heel assortiment van diverse plafonds voor elke ruimte.

Zorgt het plaatsen van spanplafonds voor rommel?

Plameco werkt uiterst punctueel en netjes. De plaatsing gebeurt niet alleen snel, maar ook droog. Er komt geen kap- of breekwerk om de hoek kijken. We laten uw huis na het monteren van het plafond in goede staat achter.

Ik heb spanplafonds, maar ga verbouwen. Wat nu?

Indien u muren en gevels gaat verplaatsen, raden wij u aan om met ons contact op te nemen. Wij kijken graag mee en zoeken mee naar een elegante oplossing.

Waarom zou ik door Plameco mijn spanplafonds laten monteren?

Plameco gaat voor kwaliteit, maar ook de kwantiteit wordt in de gaten gehouden. Binnen één dag brengen wij het plafond aan uw bestaande plafond. Daarnaast hoeft de desbetreffende ruimte niet te worden ontruimd. Grote meubels kunnen blijven staan. Plameco werkt altijd met het bestaande plafond. Het ‘valse’ plafond wordt aangebracht onder het bestaande plafond. Tevens wordt het verlichtingsplan afgestemd op uw wensen en behoeften.

Wat kosten de spanplafonds?

De Spanplafond prijzen van onze Plameco plafonds variëren. De prijs is namelijk geheel afhankelijk van uw wensen, behoeften en gestelde eisen. Wij houden graag zoveel mogelijk rekening met uw aandachtspunten. Voor het verkrijgen van een goede prijsindicatie, kost u dat alleen een kopje koffie.

verkoper plameco plafonds

055-2032123

Kunnen wij u helpen?

Voordelen

Prachtige afwerking in uw stijl
Binnen één dag klaar
Rust en reinheid

Technisch

Plameco Plafonds zijn spanplafonds: u krijgt een volkomen vlak en blijvend strak plafond door het spannen van een sterke, elastische kunststof. Het spannen gebeurt met behulp van klemprofielen, onder uw huidige plafond – dat dus gewoon kan blijven hangen. U heeft een nieuw plafond in slechts één dag!

Plafonds van Plameco zijn oerdegelijk en toch licht van gewicht. Dit is te danken aan het materiaal: een hoogwaardige kunststof, die volgens een beproefd procedé wordt vervaardigd. Het materiaal biedt optimale afweer tegen zowel droogte als vocht, warmte en kou. Het onderhoud blijft tot een minimum beperkt. Uiteraard voldoen Plameco Plafonds aan alle vereiste normen en eisen.

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 49 beoordelingen